Hoi!

Ik ben Tamara.

Welkom bij Spelend-leren. Ik ben Tamara Philippens en help als psychomotorisch remedial teacher kinderen van alle leeftijden in mijn praktijk ik Leusden.

Leren op school is helemaal nog niet zo eenvoudig, daar komt behoorlijk wat bij kijken. Niet alleen lezen, rekenen, en alle andere vakken, maar vooral veel concentratie, plannen, automatiseren en alles onthouden.

Bij mijn eigen kinderen ben ik erachter gekomen dat al deze vaardigheden helemaal niet vanzelfsprekend hoeven te zijn. Leren kunnen ze best, maar toch hadden ze het lastig op school. Ik had meer vragen dan antwoorden. Waarom vinden sommige kinderen leren lastiger dan andere? Waarom leren alle kinderen anders? Hoe kunnen we kinderen helpen om leren makkelijker te maken?

In mijn zoektocht naar antwoorden ben ik verschillende opleidingen en cursussen gaan volgen. Ik heb veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen, en vooral de ontwikkeling van de hersenen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is dat het hoofd en lijf samenwerken en wat voor problemen dit kan geven. Maar ook hoe je kinderen kunt helpen zodat leren en ontwikkelen weer vanzelfsprekend zijn.

Hiermee wil ik natuurlijk heel veel kinderen helpen! Ik heb dan ook een eigen (Remedial Teaching) praktijk. Dus als je nog eens persoonlijke begeleiding wilt kun je me vinden via www.tamaraphilippens.nl.

Maar de meeste kinderen zie ik niet. Omdat ze pas langskomen als het écht niet meer gaat, of omdat het toch best wel duur is, of omdat ouders het eerst zelf willen proberen. En daarom ben ik met Spelend Leren begonnen. Leuke, simpele en goede oefeningen om thuis zelf mee aan de slag te gaan. Omdat ik er van overtuigd ben dat leren leuk kan én moet zijn.

Heel veel plezier!
Tamara Philippens